Вајарска радионица „Сретен”

In: Актуелно

У склопу манифестација које Музеј Козаре организује поводом Међународног дана музеја (18. 05), као једну од активности, сутра, 16. 05. 2023. године у Спомен кући Стојановића, биће одржана вајарска радионица „Сретен”.

Водитељ радионице је вајар Бојан Микулић, а кустоси Наташа Тошановић и Алекса Милић. Учествоваће седам ученика, а координатор и иницијатор је професорица Милица Ђерић. Радионица почиње у 9,00 часова.

Овакав вид вајарске радионице је жеља да се лик и дјело великана умјетности, Сретена Стојановића прошири и поново заживи у промишљањима људи у Приједору. На овај начин млађе генерације сазнаће више о његовом лику и значају за модерну скулптуру. Радионица је осмишљена као једнодневна едукација седморо гимназијалаца, који ће обрадити тему портрета и обликовања у Сретеновим дјелима.

Сви радови настали на овој радионици чуваће се у фундусу Музеја Козаре, а имаће могућност израде калупа и одлива најуспјешнијих примјера.

Учесници: Теодора Вукојевић, Тамара Вукић, Теодора Тадић, Рахела Малешевић, Лара Петровић, Теодора Кесић и Маја Коврлија

Оставите одговор